Dieta pudełkowa Kraków

Przepis na warzywny twarożek

Składniki:

  • 200g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/3 cukinii
  • 1 pomidor
  • 30ml soku z cytryny
  • natka pietruszki
  • prażone pestki słonecznika 
  • sól himalajska

 

Twaróg rozdrabniamy i mieszamy z jogurtem, aby nie był za suchy. Na patelni podsmażamy cukinię z pomidorem, odrobiną oliwy z oliwek oraz pieprzem cytrynowym. Nakładamy twarożek na talerz. Po środku robimy małe wgłębienie na nasze warzywa.
Gdy cukinia i pomidor zmiękną i puszczą sok, odstawiamy całość aby wystygła. W tym czasie prażymy słonecznik ze szczyptą soli.
Chłodne warzywa mieszamy z odrobiną soku z cytryny, posypujemy natką i słonecznikiem, i gotowe.