Skontaktuj się z nami:

Dlaczego catering jest najbardziej ekologicznym rozwiązaniem?

Dlaczego catering dietetyczny, może być bardziej ekologiczny niż nawet własne przyrządzanie posiłków? Poniżej 8 powodów.

Nie jeździsz do sklepu.

Każdy kto cały tydzień pracuje i nie ma czasu na zakupy, przeważnie robi duże jednorazowe zakupy na cały tydzień. Jednak aby je przewieźć do domu, bardzo często musimy skorzystać z samochodu, nawet gdy sklep jest niedaleko. Oczywiście jest to możliwe, ale nie każdy mieszka obok sklepu w którym jest w stanie zrobić zakupy na cały tydzień.

Nie zmywasz naczyń.

Przy korzystaniu z cateringu zmywanie naczyń ograniczasz do niezbędnego minimum. Nie tylko nie marnujesz wody, ale również szkodliwych środków do mycia. Plastikowe pojemniki? Zobacz następny punkt.

Korzystasz z ekologicznych pojemników.

Tak, catering Pomelo, posiada w ofercie w 100% biodegradowalne pojemniki z trzciny cukrowej, które nadają się do odgrzewania posiłków w mikrofalówce. Jeśli potrzebujesz sztućców, nie ma problemu, również mamy taką opcję i również są one ekologiczne.

Nie robisz zakupów używając opakowań czy plastikowych reklamówek.

Zrobienie dziś zakupów, bez skorzystania z plastikowej reklamówki lub opakowania jest naprawdę trudne. Nawet jeśli przychodzimy ze swoją reklamówką, która jest wielokrotnego użytku i do niej pakujemy nasze zakupy, to wiele produktów po prostu już jest zapakowanych w plastik. W cateringu nic nie przychodzi w plastikowych opakowaniach, tylko po prostu w dużych zbiorczych skrzynkach czy kartonach. Już przy procesie dostawy zwracamy uwagę na to, w czym dostajemy produkt.

Dostarczanie pakietów klientom.

Korzystając z wyspecjalizowanej firmy kurierskiej z samochodami chłodniami, wiemy, że trasy dostaw są obliczane najbardziej optymalnie, tak, aby nie robić dodatkowych kilometrów. Jeden wyjazd to mnóstwo dostaw za jednym razem. Jest to bardziej ekologiczne rozwiązanie, niż gdyby wszyscy nasi klienci musieli wsiąść w samochody i pojechać do sklepów czy restauracji.

Papierowe lub termiczne torby.

Posiłki dostarczamy w papierowych torbach, a jeśli wymaga tego zmiana pogody to w termicznych torbach wielokrotnego użytku, które są zwracane przez klientów.

Nie marnujesz jedzenia.

Niezaprzeczalną zaletą cateringu jest to, że dostajesz dokładnie tyle jedzenia ile potrzebujesz (czasem nawet mniej jak jesteś na deficycie ;). Dzięki temu nie wyrzucasz i nie marnujesz jedzenia. Codziennie zjadasz wszystko, nie pozostawiasz po sobie tony śmieci, tylko kilka pojemników z trzciny cukrowej, które rozłożą się szybciej, niż Twoje kolejne produkty urosną u naszych dostawców.

My nie marnujemy jedzenia.

Wiesz ile jedzenia jest wyrzucane w sklepach lub restauracjach? Ciężko to sobie wyobrazić. U nas ten problem nie istnieje. Każdego dnia wiemy ile dokładnie pakietów przygotować oraz ile produktów potrzebujemy aby je wykonać. Nie wyrzucamy jedzenia tylko planujemy. Dlatego również wszelkie zamówienia przyjmujemy z optymalnym wyprzedzeniem.

 

Przekonaliśmy Cię, że catering to najbardziej ekologiczne rozwiązanie z możliwych? Jeśli tak, zapraszamy do zapoznania się z naszymi dietami i wyborem optymalnego rozwiązania dla siebie.